AKTUELNO

Ovo je moja ljudska obaveza, smatra ministarka Ana Brnabić.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić potpisala je donorsku karticu i pozvala sve da podrže tu humanu akciju.

- Potpis na donorsku karticu ne košta ništa i ne iziskuje nikakav napor, a istovremeno je velika nada za sve koji se nalaze u životno bezizlaznoj situaciji i važno je reći da je, prema statistikama lekara, 20 puta veća šansa da nam je organ potreban, nego da budemo donori - rekla je Brnabić novinarima nakon potpisa na donorsku karticu.

Foto: Tanjug

Brnabić kaže da do sada nije to uradila, ali da već duže vremena misli da je to njena lična ljudska obaveza.

- Evo moje kartice, koja kaže "Pristajem da se u slučaju moždane smrti moji organi i tkiva mogu upotrebiti za lečenje drugih ljudi", a to je već trenutak kada vi više nemate šta da izgubite, a možete da pomognete hiljadama drugih ljudi i roditeljima i deci - istakla je ministarka.

Foto: Tanjug

Smatra da je donacija organa civilizacijska tekovina, koju je i premijer Aleksandar Vučić pre nekoliko meseci zdušno podržao.

- To je jedna od stvari za koju mi se činilo da je moja ljudska obaveza da uradim i pozivam sve ljude u Srbiji da se pridruže ovoj akciji i da kao društvo pokažemo tu vrstu solidarnosti koja spašava živote - rekla je Brnabić.

Kampanju "Najvažniji poziv u životu" pokrenula je kompanija Hemofarm i sprovodi je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

J. Stanković

#Ana Brnabić

#Lična karta

#organi

'